loader

Mbi demtuesin e molles Sesia Molles (Synanthedon myopaeformis, rendi Lepidoptera, Fam. Sessidae) Nga ana jone (Sesia e molles) eshte njohur dhe vleresuar si demtues tek molla qysh ne vitin 2015 ne gjithe pemetoret e rajonit te Korçes, kryesisht ne pemetoret intensive dhe me nenshartesa te grupit M9. Prej atij viti ky demtues eshte vleresuar, monitoruar […]

Well-known apple producer Vehip Salkurti has been cultivating the early Early Gold apple variety for years. Early Gold is a very early variety and this year Vehipi has started harvesting since July 15th. The earliness and very good quality of Early Gold make it sought after by the market. Back

Nikola Kostandini started the activity in 1996, has an area of 3 ha with apples and cherries. The activity of the farm is the production, collection and trade of fruits. It has a one-room refrigeration room with a capacity of 150 tons. The objective is to expand the activity and access to new channels of […]

“Kop Frut” është themeluar në 2012 pas një me përvojë 25 vjeçare në pemëtari. Ka 7 ha me mollë dhe qershi. Kop Frut disponon linjën e prodhimit të lëngut të mollës, një investim i rëndësishëm në zinxhirin e vlerës së frutave për rajonin e Dibrës dhe më gjerë. Kop Frut është një nga kompanitë që […]

Kompania Kaza Frut filloi aktivitetin në 2008. Aktiviteti i kompanisë është prodhimi, përpunimi dhe tregtimi i kumbullave dhe frutave të tjerë si molla e qershia. Ka 12 ha pemëtore me kumbull, qershi, etj. Ka një dhomë frigoriferike kapacitet 25 ton, linjë përpunimi për kumbullën e thatë dhe për prodhimin e rakisë. Objektivi i kompanisë është […]

Kompania Eiba-Al filloi aktivitetin në vitin 2015. Kompania merret me grumbullimin dhe prodhimin e fikut të thatë.  ‘’Eiba-Al” është e paisur me linjë seleksionimi, kalibrimi, paketimi etj.  Objektivi i kompanisë është zgjerimi i aktivitetit dhe qasja në kanalet e reja të tregut vendas dhe eksportit.    Produkti i ofruar: Fik i thatë Prodhimi i vet: […]

Lea 2011 sh.p.k u themelua në fillim të vitit 2010. Vendndodhja në Shenavlash, Durrës, Tropoje dhe Lushnjë. Aktiviteti është i fokusuar në eksportet e frutave dhe perimeve, kryesisht gështenjë, boronica dhe manaferra. Kompania ka një rrjet prej 60 prodhues komercialë. Kompania eksporton rreth 700 ton shalqi, 1500 ton gështenja, 600 ton perime, 100 ton boronicë […]

Kamila Fruit i përfaqësuar nga Edviz Ziza ka filluar aktivitetin që prej vitit 2000 me grumbullimin dhe tregtimin e frutave dhe perimeve. “Kamila Fruit” grumbullon produkte nga fermerët në të gjithë vendin, por më shumë është fokusur tek frutat mollë, dardhë, qershi, pjeshkë, etj. ‘’Kamila Fruit’’ disponon dhoma frigoriferike me kapacitet 1200 ton, linje seleksionimi. Produkti […]

Hatija Company LTD u themelua në vitin 2012 me qëllim grumbullimi i produkteve bujqësore për eksport nga fermerët e Beratit, Fierit dhe Lushnjës. Kompania mbledh produkte nga 1500-3000 fermerë të zonave përreth.   Produkti i ofruar: Domate, speca, kastravec, kunguj, lakër, presh, qershi, domate, luleshtrydhe, lakër, sallata, shalqi, pjepër, etj. Certifikim cilësie: 🗸 Global G.A.P. […]