loader
banner
Mollë

Date

Varieteti i hershem Gala ka dal në treg me çmim të pakicës 100 lek/kg. Gala është varietet i rëndësishëm në tregjet e europës dhe botës dhe quhet dhe varieteti i tregut. Megjithëse si varietet është futur në vendin tonë që prej vitit 2001 dhe 2004 në Dibër dhe Korçë pak është përhapur dhe pak njihet nga konusmatori, shpesh e quajnë “verore” duke mos ditur emrin e saktë. Është varietet me shije të mirë, i lëngëshëm, me tul kërcitës dhe me aromë. Në Korcë dhe Dibër merr ngjyrë të kuqe të theksuar.