loader

Ju sugjeroj te vrojtoni pemetoret tuaja? Po ju informojmë se insekti Çimka aziatike (Halyomorpha Halys) është shfaqur në pemëtoret e mollës në Korçë, Kosovë, etj. Ky insekt me erë të keqe po monitorohet në Francë, Itali sepse dëmton shumë prodhimin dhe sjell dëm ekonomik. Kur insekti sulmon frutat shkakton nekrozë rreth pickimit. Dëmi është i lartë […]

UBT; ADAD Malore merr pjesë në “PANAIRIN E VII TË KARRIERËS” i organizuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës. Stenda jonë u vizitua nga Rektori Z. Fatbardh Sallaku si dhe shumë studentë, pedagogë, sipërmarrës, etj.. Ky panair mundëson shkëmbime dhe bashkëpunime për të ardhmen.

Kujdes! Në tregjet e Tiranës arra e importit shitet për arrë te Korcës. Ky është një abuzim i tregtarve duke përdorur “markat popullore” tashmë të njohura; si arra e Korcës, fasulja apo kumbulla e thatë e Dibrës, etj. Ju informojmë se në treg nuk ka arrë Korcë, sepse ajo mund të gjendet në treg në […]

Panairi Macfrut Rimini Itali 4-6 Maj 2022. Në kuadër të Projektit MIS, me mbështetjen e Qeverisë Gjermane nëpërmjet GIZ në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, po prezantojmë produktet e prodhuesve tanë të fruta perimeve; për të mundësuar tregje të reja, për tu njohur me teknologji të reja për prodhimin dhe pasvjeljen e […]

Rimini Italy: Nga data 4-6 Maj ne Rimini Itali eshte panairi Macfrut. Eshte panair i perviteshem, ka pjesemarrje te gjere nga vendet e Europes, Mesdheut, Afrikes, etj. Eshte nje mundesi e mire per te prezantuar produktet bujqesore shqiptare dhe per te kontaktuar kompani per eksportin e fruta perimeve. Per me shume informacion shih: https://www.macfrut.com/en/

Fruit Logistica: Nga data 5-7 Prill ne Berlin te Gjermanise zhvillohet panairi Fruit Logistica 2022. Eshte panair i perviteshem, ka pjesemarrje te gjere nga vendet e Europes, Azise, Afrikes, Amerikes, etj. Eshte nje mundesi e mire per te prezantuar produktet bujqesore shqiptare dhe per te kontaktuar kompani per eksportin e fruta perimeve. Per me shume […]

Një lajm i mirë për prodhuesit dhe tregtarët e Mollës! ADAD Malore prej 5 vitesh ka iniciuar dhe negociuar me Ministrine e Bujqësise dhe Zhvillimit Rural (MBZHR) për hapjen e tregut të mollës me Egjiptin.  Ministrja e Bujqësisë Znj. Frida Krifca në takimin që zhvilloj me prodhues/grumbullues dhe tregtar të mollës me 8 Shkurt në […]

Prodhimi i kumbullës këtë vit ka qenë rreth 50-60% më i ulët se vitin 2020. Pikërisht kumbulla këtë vit ka arrit çmimin me të lartë në tregun e pakicës me 70-80 lekë/kg, ndaj 50 lekë/kg që ka qenë në 2020, kjo për shkak të prodhimit të pakët në vend dhe europë, që u shkaktua nga […]